РАДИО ДРАМА: ТРАНСПОЗИЦИЈА ФОЛКЛОРНИХ МОТИВА И МОДЕЛА ПРИПОВЕДАЊА - Ђорђевић, Смиљана (Наслеђе, 2007)
У раду се разматрају жанровске особине радио драме са посебним освртом на оне одлике које ову језичко-акустичку уметност приближавају усменом извођењу (фолклорном перформансу). На примерима драме Девети камен Добрице Ерића и Мислио сам да се руше брда Наде Бјелогрлић и Звонимира Костића аутор анализира неколике моделе нарације у радио-драми указујући на степен и начине транспозиције архетипског, фолклорног модела приповедања с обзиром на специфичности медија у коме се овај уметнички жанр остварује.