РЕЦЕПЦИЈА РОМАНА И ФИЛМА ПАКЛЕНА ПОМОРАНЏА У СРПСКОМ СФ ФАНДОМУ - Недељковић, Александар Б. (Наслеђе, 2007)
Стваралаштво енглеског писца Антони Берџеса имало је у Србији одјек не само у књижевним и научним часописима, књигама и уџбеницима, о чему је известила проф. Биљана Ђорић-Француски у Наслеђу 6, него и код љубитеља научне фантастике. И као роман, али само првих 20 поглавља, и као филм, Паклена поморанџа је изузетно добро прихваћена, као неоспорни класик, у српском СФ фандому, док су двадесет прво поглавље тог романа, и књига 1985, били у фандому запажени, али ипак примљени знатно слабије.