СТИЛИСТИЧКЕ СТУДИЈЕ ДЕСКРИПЦИЈЕ У ИСПОВЕСТИМА ЖАН-ЖАК РУСОА - Тандиа Муафу, Ж. Ж. Русо (Наслеђе, 2007)
Насупрот теорији која дескрипцију категорише као једноставан структурни израз, циљ овог рада је да покаже да кроз нарацију исти може да испуни основну функцију која је експресивног карактера. Студија која је спроведена у оквиру дела Исповести омогућава нам да разумемо да је представљање простора и човека у служби посредника између Русоа и његових емоција. Стога, опис је пре свега питање категоризације која је или еуфорична или, пак, непријатна.