АУТОРСКО ПРАВО НОВИНАРА У СРБИЈИ И ПОКУШАЈ ЊЕГОВОГ УСКРАЋИВАЊА - Благојевић, Андреј (Наслеђе, 2014)
Рад се бави проблемом медијске регулативе онако како је она уређена Законом о јавном информисању Републике Србије, а још прецизније, ауторскоправном заштитом новинара у Србији која је утврђена Законом о ауторском и сродним правима. Најпре се дефинише ауторско право и указује начин на који се оно примењује на новинарску професију, дају се примери изузетака од ауторскоправне заштите, да би се, затим, дао кратак преглед развоја ауторског права у Србији. Пажња је даље усмерена ка проблему заштите ауторског права новинара у модерно доба, да би се на крају рада расправљало о једној изузетно актуелној теми данас код нас, а то је нови Нацрт закона о ауторским и сродним правима Републике Србије који нуди неповољно решење у вези са ауторском заштитом новинара и предмет је бројних расправа у јавности.