ПРИЛОЗИ И ЊИХОВИ ФУНКЦИОНАЛНИ ЕКВИВАЛЕНТИ У ГОВОРУ СЕЛА ВРЕЛА (ЖАБЉАК) - Остојић, Владимир (Наслеђе, 2013)
У овом раду аутор је разматрао морфолошко-синтаксичке карактеристике прилога и ријечи у њиховој функцији у говору села Врела. Врло је широка употреба разноврсних прилога модалних ријечи и сличних израза другог карактера. Облички су врло разноврсни и фонетско-морфолошки уобличени разним речцама. Творбено су посебно интересантни тзв. сложени прилози и сви представљају врло занимљив синтаксички материјал