ДИСКУРСИВНИ ПОТЕНЦИЈАЛ СЛИКА У ДИСКУРСУ ПРЕДИЗБОРНЕ КАМПАЊЕ - Вујчић, Nikola (Наслеђе, 2013)
У раду се истражују слике као саставни део једног дискурса, одн. као конститутивни део текстова одређеног дискурса и указује се на веома важну улогу релације текст-слика приликом анализе дискурса. Истовремено се скреће пажња на вишедимензионални карактер дискурса, и с тим у вези, на неопходност анализе свих релевантних димензија. Рад, дакле, представља анализу слика из дискурса предизборне кампање, одржане у пролеће 2012. године у Србији, при чему се фокусира на релације између текста и слике, али и на односе између слика међусобно – интерпиктуралност. Поред тога истражују се функције слика из перспективе дискурса. Предмет анализе представљају два позната и веома читана дневна онлајн листа: Blic online и Политика online.