О КВАЛИФИКАТОРУ ПОЛ.(ИТИЧКИ) - Слијепчевић, Светлана (Наслеђе, 2012)
У овом раду бавимо се употребом квалификатора пол.(итички). Циљ је утврдити, на основу лексема ексцерпираних из Речника српскога језика Матице српске, критеријуме за обележавање лексике поменутим квалификатором, као и то да ли овај квалификатор на адекватан начин покрива домен употребе лексема на које се односи. Хипотеза нам је да је недоследност бележења овог квалификатора последица тога што не постоји аутентична лексика политичког говора и да у оквиру лексема обележених овим квалификатором постоји више група лексема из различитих терминолошких система блиских политици, као и много лексема општег лексичког фонда које функционишу као лексеме с доменом употребе у поменутој области.