ДИСТИНКТИВНИ ЕНТИТЕТИ ПРОКОФЈЕВЉЕВОГ ХАРМОНСКОГ ЈЕЗИКА АНАЛИТИЧКА СТУДИЈА С. СЛОНИМСКОГ - Вујошевић, Невена (Наслеђе, 2021)
Рад указује на главне постулате хармонског језика Сергеја Прокофјева посматране из визуре Сергеја Михаиловича Слонимског (1932). У својој аналитичкој студији Симфоније Прокофјева (Симфонии Прокофьева), овај признати совјетски композитор, пијаниста, музиколог и професор на Конзерваторијуму у Санкт Петерсбургу, истиче основне карактеристике Прокофјевљевог хармонског језика које, даље, подробније разматра и показује на конкретним нотним примерима из Прокофјевљеве музике. Такође, овај аутор указује и на могућност класификације свих оних хармонских појава које у Прокофјевљевом хармонском језику задобијају статус дистинктивног.