О ЈЕДНОМ СЕМАНТИЧКОМ ТИПУ ВРЕМЕНСКИХ ПРИЛОГА - Чутура, Илијана (Наслеђе, 2006)
Један од семантичких типова временских прилога јесу прилози који исказују временску референцијалност тако што се непосредно ослањају на време говорне ситуације. Овај тип прилога обухвата групу заменичких прилога организованих око прилога сад(а), прилоге који означавају временску дистанцу од момента говора (са обележјима антериорности и по стериорности), те прилоге које карактерише лексикализованост, а који означавају дан и периоде дана, годину и доба године.