СВЕ ЈЕ ДОЗВОЉЕНО У УЧИОНИЦИ НОВОГ МИЛЕНИЈУМА - Влаховић, Nina (Наслеђе, 2011)
Овај рад је резултат емпиријског истраживања и има циљ да укаже на неопходност да се избор и обрада материјала у настави страног језика струке прилагоде потребама, способностима и сензибилитету нове ,миленијумске’ генерације студената. Овакав приступ, када су у питању студенти историје, пре свега подразумева пажљиви избор што разноврснијих жанрова (врсте) текстова (новинских чланака, резимеа, говора, цитата, мемоара итд.). На конкретним примерима текстова указује се и на потребу увођења што разноврснијих активности у циљу постизања динамичне, сврсисходне и мотивишуће наставе страног језика струке.