ВЕЛИКА ПРИЧА И ПОБУНА У ЗЕМЉИ ЧАРОБЊАКА ИЗ ОЗА - Теодоровић, Јасмина А.; Лојаница, Марија В. (Наслеђе, 2009)
У раду се анализира комплексност интеракције реалног и симболичког поретка оличеног у траг-структури језичког система, те начин на који дискурзивне праксе конструишу и деконструишу хумани субјект, као и његову свест о себи и Другоме. Особености односа реалног и симболичког преиспитиване су и на релацији Прича-Приповедање. Такође, рад, између осталог, покреће и следеће суштинско питање: да ли се записивањем, или, општије речено, приповедањем реално / животно укида.