О МИМЕЗИ: (ОД ПЛАТОНОВЕ ПЕЋИНЕ ДО ТАМНЕ КОМОРЕ) - Петровић, Александар Ж (Наслеђе, 2007)
У раду се разматра платоновски појам мимезе и његов историјски развој у контексту Луј Дагеровог изума фотографије и прекогнитивних покретних слика Стивена Спилберга.