KOLIKO STE UMORNI? PRISTUPI RAZUMEVANJU VOKABULARA - Мишковић Луковић Mirjana (Наслеђе, 2015)
U radu koristimo, kao ilustraciju, leksičko polje za stanje (ili osećanje) umora/zamora da bismo predstavili dva suprotstavljena pristupa u objašnjenju leksičke upotrebe: semantički radikalizam metajezika prirodne semantike i pragmatički radikalizam teorije relevancije. Cilj nam je da se šira čitalačka publika upozna s ovim pristupima, pogotovo na osnovu prikazanog analitičkog postupka, kako bi formirala sopstvenu evaluaciju datih teorija i sagledala njihov potencijal za proučavanje semantičko-pragmatičkog interfejsa na nivou leksike.