ПОРЕДБЕНЕ КОНСТРУКЦИЈЕ СА ВРЕМЕНСКИМ ПРИЛОГОМ - Чутура, Илијана (Наслеђе, 2007)
У раду је анализирано неколико типова функција и усмерености прилога у поредбеним конструкцијама: случајеви у којима је комплемент у функцији адвербатива, случајеви у којима поредбена конструкција кореспондира и са другим адвербативом или са рекцијском допуном глагола, усмереност временског прилога у комплетиву на копулативни предикат или његове елементе. У поредбеним конструкцијама које се односе на именички појам, прилог је везан за именички појам у комплетиву, али не прекида ни своју везу са предикатом.