ЛЕКСИЧКА ЛАКУНАРНОСТ И ТЕРИТОРИЈАЛНА РАСЛОЈЕНОСТ ЛЕКСИКОНА - Рамић, Никола (Наслеђе, 2014)
У овом прилогу настоји се указати на неке аспекте прожимања дијалекатских лексичких подсистема и лексикона стандарднога језика. Посебно се анализирају дијалекатске варијације које су у вези са начином испољавања лексичких празнина, или начином њиховога попуњавања. Лексичке празнине представљају потенцијал који омогућава актуализацију потенцијалних јединица, а погодан начин њиховога попуњавања јесте преузимање недостајућих лексема из лексичких подсистема, идиома у којима функционишу. Међутим, лексичке празнине као лингвопсихолошки феномен опстају, јер се лексички системи никада не реализују у потпуности, и дио могућности остаје искључиво у њиховим потенцијалима.