АНАЛИЗА ЛЕКСИКЕ У ДИСКУРСУ ИНТЕРНЕТ ЧЕТОВА: ОМЛАДИНСКИ ЖАРГОН - Дринчић, Горан (Наслеђе, 2013)
У овом раду даје се кратак осврт на употребу омладинског жаргона као специфичног дела лексике која карактерише дискурс интернет четова. Усвајајући социолингвистичку перспективу, аутор описном методом покушава утврдити основне узусе који карактеришу жаргонизацију језика чета, те издваја могуће мотиве употребе лексике која је дeо омладинског жаргона у овом регистру. Примери жаргона идентификовани у одабраном корпусу анализирају се у оквиру трију засебних категорија издвојених по начину настанка жаргонизма на оне настале метатезом, оне позајмљене из других језика и оне настале суфиксацијом. У раду се прави и паралела између омладинског жаргона у његовом природном окружењу – говору младих из урбаних градских средина, и онога присутног у писаном електронском дискурсу интернет четова.