ПРОПАДЉИВО, ЖЕНСКО ТЕЛО - Петровић, Александра (Наслеђе, 2013)
У оквирима постструктуралистичких теорија у раду се преиспитују преображена значења женског тела у роману Растка Петровића Дан шести. Пажња је посвећена анализи последица које тело собом носи услед (не)повиновања центрима моћи, као и критичком преиспитивању друштвено-политичких услова који, успостављајући чврсту структуру власти, гуше слободу субјекта, производећи тако немогући идентитет и измењено, изопштено тело без сопствених граница.