ЛЕКСИЧКО-ТВОРБЕНЕ КАРАКТЕРИСТИКЕ ЈЕЗИКА СЕЛЕНИЋЕВИХ НАРАТОРА - Станојчић, Славко (Наслеђе, 2012)
Полазећи од генералне тезе да Селенићев роман Очеви и оци представља готово идеалну материју за анализу односа носилаца језика према оствареном језичком изразу, и то носилаца језика који се јављају и у виду пишчевих ликова, међу њима и наратора који се не поклапа с писцем, што је у овом роману најчешћи случај, и у виду самога писца кад се јавља као наратор, аутор износи резултате своје анализе језичке грађе у сегменту главе I датог Селенићевог романа (стр. 5-80).