ДИНАМИЧКИ МОДАЛИ MUST И HAVE (GOT) TO У ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ И ЊИХОВИ ЕКВИВАЛЕНТИ У СРПСКОМ ЈЕЗИКУ - Радовановић, Александра (Наслеђе, 2012)
Лингвисти су велику пажњу посвећивали модалности као једној од битних категорија. Овај рад има за циљ да допринесе описима ове категорије дефинисањем и описивањем једног посебног типа динамичких модалних значења, наиме динамичких модалних значења изражених модалима MUST и HAVE (GOT) у енглеском језику. Рад описује и лингвистичка средства којима се ова значења изражавају у српском језику. Контрастивном анализом заснованомна принципу семантичких еквивалената доказане су и приказане сличности између та два језика чиме се потврђује претпоставка о типолошкој сличности енглеског и српског језика.