САПИР-ВОРФОВА ХИПОТЕЗА, ПРОСТОР И ВРЕМЕ - Ашић, Тијана В. (Наслеђе, 2007)
У овом раду представљам и анализирам радове аутора који су засновали тзв.Хипотезу језичког релативизма, али и модерних истраживача(попут Левинсона)који бране ово лингвистичко и филозофско становиште. Сви ови радови полазе од идеје да говорници тзв.егзотичних језика непоимају на исти начин као ми, говорници индоевропских језика, простор и време.