САЈБЕРСПЕЈС - ЗАВИСНОСТ ИЛИ НЕ - Живковић, Слађана; Стојковић, Надежда (Наслеђе, 2012)
У раду се разматра улога и значај компјутера и Интернета међу младом популацијом, сврха употребе виртуелне мреже, време проведено у сајберпростору, као и зависност од Интернета. За потребе овог истраживања коришћена је анкета, а на основу добијених резултата дошло се до значајних закључака. Резултати истраживања су статистички обрађени и приказани кроз табеле, а затим је презентована дискусија о правцима даљих истраживања која би се тицала психологије, социологије и социолоингвистике. Указује се на потребу мултидисциплинарног приступа у обради овог феномена.