ПОЛИТИКЕ СРПСКОГ ПОСТМОДЕРНИЗМА - Бошковић, Драган (Наслеђе, 2011)
У раду се преиспитују идеолошки аспекти српске постмодернистичке литературе. Описујући теоријске визуре генезе српског постмодернизма, указаћемо на прећутану, идеолошку страну литературе, на њену увек активну модернистичку и просветитељску свест.