У ПОТРАЗИ ЗА ’ДРУГИМ ТЕЛОМ’ РОМАНА - ДРУГО ТЕЛО М. ПАВИЋА ИЗМЕЂУ КЊИЖЕВНЕ АРХЕОЛОГИЈЕ И ЕРГОДИЧКИХ СТРАТЕГИЈА - Татаренко, Ала (Наслеђе, 2010)
У раду на примеру романа Милорада Павића 'Друго тело' истражује се проблем семантизације форме као ергодичког поступка. Павићев 'побожни роман' разматра се као пример иновативног спајања традиционалног жанровског облика са могућностима ергодичког дела у контексту развоја стратегије интерактивне хипер текстуалности.