О ОБЛИЦИМА ГОВОРА У РОМАНУ НЕЧИСТА КРВ - Милојевић, Милица (Наслеђе, 2010)
Рад обухвата осврт на облике говора и њихове функције остварене у прозном стилу Борисава Станковића у роману Нечиста крв. Облик унутрашњег монолога (речени и неречени) постављен је као најбитнији и најдоминантнији тип говора, па су према њему објашњене особености и функције дијалога и неправог управног говора. Закључено је да насупрот унутрашњем монологу, дијалог у облику управног говора заузима најмање приповедне целине. Из ексцерпиране грађе најзанимљивијим и истраживачкој знатижељи најкомплекснијим обликом говора показао се неправи управни говор.