ЕНГЛЕСКИ ПРЕЗЕНТ ПЕРФЕКТ СА ЗНАЧЕЊЕМ РЕЗУЛТАТА И ЊЕГОВИ СРПСКИ ЕКВИВАЛЕНТИ - Глођовић, Аница (Наслеђе, 2010)
У раду се анализирају облици енглеског презент перфектa са значењем резултата, као и њихови преводни еквиваленти у српском језику. Ови глаголски облици упоређени су на основу општих категорија глаголског времена и глаголског вида и утврђено је да ли постоји повезаност енглеског презент перфекта са значењем резултатa и глаголског вида и глаголског времена у српском језику.